Om oss

Guldsmed Björn Nilsson AB

Den 8 juni 1888 åkte Olof W. Nilsson med ångfartyget Södra Sverige från Åhus till Stockholm för att anträda sin gesällvandring. Där fick han plats hos hovjuvelerare Axelsson på Västerlånggatan i gamla stan. Han återvände till Kristianstad 1899 för att arbeta hos Erlandssons.

Den 1 oktober 1900 startade han och hustrun Anna Guldsmed Nilsson på Nya Boulevarden i Kristianstad. Sonen Hilding lärde yrket av Olof och övertog rörelsen 1936 och drev den fram till 1967.

Då övertog sönerna Björn och Rolf affären, samtidigt öppnades affär nr 2 på Östra Boulevarden 30. De två affärerna drevs som en och samma rörelse fram till 1982. Därefter gick Björn och Rolf skilda vägar i bästa samförstånd. Idag är det Jonas och Martin som äger firman och som tillsammans med sin personal för hantverkstraditionerna vidare.

Vi erbjuder bland annat:

  • Egentillverkning

  • Reparationer

  • Omarbetningar

  • Förlovningsringar

  • Vigselringar

  • Halsband

  • Örhängen

Välkommen in och titta!​

Årets Guldsmedsbutik 2010

Motiveringen lyder:

"Guldsmed Björn Nilsson AB har under de senaste åren ökat sin omsättning rejält och en av anledningarna är att det är ett företag som satsar stort på sitt eget varumärke - Björn Nilsson Guldsmeds AB - med egen design och tillverkning.

Utöver sin egna design så har man även valt att samarbeta med lyckosamma varumärken som inte konkurrerar med sitt eget.​

​Gällande sin marknadsföring så har bröderna, Martin och Jonas, de senaste jularna gjort sin egen katalog samt annonserat flitigt i flertalet magasin.

En stor del av framgångarna är att Jonas och Martin tillsammans med sin fars historia, lyckats få nöjda och trogna kunder genom god kvalitet och stor trovärdighet genom många år.

Leverantörsföreningen vill härmed lyckönska bröderna Nilsson med personal till många års framgångsrika år."​

Kontakt

Adress

Guldsmed Björn Nilsson AB

Östra Boulevarden 32
29131 Kristianstad

​Öppettider

Mån-Fre: 10.00-18.00​

Lör: 10.00-16.00

Söndag: Stängt